luni, 27 decembrie 2010

Instituţii din comuna Vereşti


Comuna Vereşti este de referinţă în peisajul administrativ al judeţului. Funcţionează aici toate instituţiile care contribuie la exercitarea actului de administraţie publică.

Primăria

Situată în centrul comunei, Primăria Vereşti are în schema de funcţiuni cu 2 demnitari publici, 15 funcţionari publici şi 15 personal contractual (în total 32 persoane) care deserveşte serviciile primăriei organizate pe compartimentele: primar, viceprimar, finanţe - contabilitate, secretar serviciu voluntar de urgenţă, cultură, audit intern şi integrare europeană.

Ca instituţie are misiunea de a pune în practică hotărârile Consiliului Local şi legile naţionale privind administraţia publică locală.

Postul de poliţie rurală

Acesta cuprinde 1 şef de post + 3 agenţi şi funcţionează într-un sediu într-o clădire veche, care necesită reabilitate. Misiunea sa este de a păstra ordinea şi siguranţa publică precum şi securitatea cetăţenilor comunei. De asemenea, poliţia locală are atribuţii pentru intervenţie în caz de situaţii deosebite (calamităţi).

Pentru situaţii de urgenţă este organizat un serviciu de voluntariat cu misiunea de a interveni în situaţii speciale.

Şcoala

Comuna dispune de 3 şcoli (cu clase 1-8 ) şi 3 grădiniţe. Acestea sunt deservite de 60 cadre didactice. În fiecare şcoală funcţionează şi cîte o bibliotecă.

Căminul Cultural

Există 2 cămine culturale care găzduiesc activităţi obşteşti, culturale cu un rol important în educarea populaţiei adulte din comună.

Dispensarul Uman

Există 2 dispensare umane în care funcţionează 2 cabinete de medicină generală de familie cu 2 medici şi 3 asistenţi precum şi 1 cabinet stomatologic cu 1 medic

În comună funcţionează 2 puncte farmaceutice.

Aceste instituţii, constituie structura locală de supraveghere şi intervenţie pentru menţinerea stării de sănătate a locuitorilor comunei.

Dispensarul veterinar

Funcţionează 3 cabinete veterinare fiecare cu câte un medic şi un tehnician. Comuna nu are farmacie veterinară

Camera de consultanţă agricolă

Există Cameră de Consultanţă Agricolă deservită de 1 consultant care asigură servicii pentru comună şi 1 agent agricol. În condiţiile intensificării activităţilor agricole de performanţă în comune se impun măsuri de încurajare a consultanţei tehnice de specialitate.


Comuna este condusă de un Consiliu Local ales o dată la 4 ani prin alegeri libere. Consiliul local actual cuprinde 15 membri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu